Woensdag 13 november stond de tweede ronde van de avondcompetitie op het programma. In ronde 1 werd overtuigend gewonnen van De Pion. De verwachting was dat stadsgenoot De Stukkenjagers haar huid duurder zou verkopen. Dat bleek ook toen we het clublokaal betraden. De twee sterkste spelers (de gebroeders Baselmans) waren op bord 3 en 4 gepositioneerd, terwijl Sjoerd en Sebastiaan het ratingsurplus op de topborden mochten opvangen.

De eerste twee uitslagen waren ratingconform. Sebastiaan offerde in de opening een pion. Na een korte denkpauze besloot Lars deze gift te accepteren. In eerste instantie leek wit weinig compensatie te hebben, maar niet veel later moest Lars toch in de denktank. Hij bleef rustig, won een kleine kwaliteit en niet veel later kon het punt bijgeschreven worden. Daar stond tegenover dat Jordy het niet wist bol te werken tegen Luuk. De opening zag er veelbelovend uit voor Jordy, maar dat is wel vaker als je tegenstander het Frans speelt. Luuk pareerde alle witte dreigingen en strafte de eerste de beste fout van Jordy af.

Het tactische strijdplan van De Stukkenjagers verliep volgens planning, ware het niet dat Cees zand in de machine strooide. Sam kreeg een veelbelovende stelling uit de opening. Hij offerde een stuk om het einde te bespoedigen, maar de killer bleef uit. Cees rechte zijn rug, won een dame tegen een toren en wist dat eindspel zonder al te veel problemen om te zetten in een punt. Minimaal een gelijkspel dus, maar zat er nog meer in het vat?

Mark was al een tijdje bezig om door de verdedigingslinie van Sjoerd heen te breken, maar dat verliep niet geheel volgens wens. Elke keer als de stelling ergens op begon te lijken, werd het verkregen voordeel vakkundig om zeep geholpen. De winst lag voor het grijpen met Lb4xd6, maar in plaats daarvan besloot de teamcaptain voor de manoeuvre Lb4-d2-g5-e7 te gaan, met als idee… op d6 slaan! De stelling bleef spannend, tot Mark pardoes diezelfde zwartveldige loper in de aanbieding deed. Sjoerd bleef kalm en tikte zonder verdere problemen de gelijkmaker binnen.

De volgende ronde staat gepland op 6 december, dan komt HSC op bezoek.