Computers waren ingezet om uit te rekenen wat we als score nodig hadden om zeker te zijn van lijfsbehoud. 3.5 bordpunt, gewoon een matchpunt, twee matchpunten, de berekeningen waren niet zonder foutmarges. Een spannend middag stond ons dus te wachten!

Spannend werd het zeker. We begonnen met Brabants kwartiertje op onthoud. Tilburg was drukker dan normaal, want een van de auto’s van de tegenstander stond muurvast in het verkeer. Waarom Tilburg drukker was? Lag het aan onze match, zouden we bussen vol met toeschouwers krijgen? Was het inwoneraantal gegroeid? Die kans was aanwezig, immers wandelde uw verslaggever voor het eerst van huis af naar de speelzaal, zonder het verkeerslicht gerekend, 3 minuten!

De wedstrijd zelf, hoe verliep die? Er waren een aantal vroege remises, een van Bram, die wilde naar bed. De verhalen gaan dat hij niet geslapen heeft de nacht voor de externe. Teveel spanning voor de wedstrijd, dat mag duidelijk zijn.

Marion had ook een vroege remise. Uw verslaggever heeft niet veel van die partij gezien, maar is wel trots op het resultaat. Marion had al heel wat geschaakt in de dagen ervoor, het had zo maar teveel kunnen zijn geweest.

Uw verslaggever zelf wist weer eens een leuke aanval in de partij te krijgen. Gaf zelfs twee pionnen voordeel terug om in de stelling van zijn tegenstander binnen te komen, iets wat achteraf niet helemaal op de juiste wijze plaatsvond, maar dusdanig spannend eruitzag dat de tegenstander toch de mist in ging.

Toen leek het al snel de goede kant op te gaan. Bart kwam over de koningsvleugel binnen bij zijn tegenstander met het groot materiaal. En zo solide dat eruitzag, zo penibel zag de manier waarop Carlos het complete bord leeg maakte om een koning van zwart in een matnet op d4 te dwingen, er uit. Mat, midden op het bord, je ziet het niet vaak, dus zijn tegenstander gaf nog snel op.

De naamgenoot van uw verslaggever, Frank Vennix, had het ondertussen knap lastig tegen een van de broers Viering. Marc en Wim bleken de KiNG-doders. Want ook Rob delfde het onderspit tegen Viering. Maar het verlies van Rob en Frank maakte niets uit voor ons lijfsbehoud want het knotsgekke was al gebeurd.

Op bord twee had Youri een kwaliteit verloren, kan gebeuren wellicht werd zijn loper nog sterk. Een remise-aanbod werd dan ook afgeslagen. Enkele zetten later, zie de foto, besloot Youri om Kg2 te spelen. Met een mooie combinatie verloor Youri nog een kwaliteit. Zelf remise aan bieden dan maar? Spannend. Werd het aangenomen?

Tromgeroffel… 4.5 – 3.5 voor KiNG 2!

Sowieso veilig, komend seizoen weer 4e klasse. Klasse team!

Rating
Rating
Lambregts, F.J.J. (Frank) 1920 Loman, P.L. (Peter) 1626 1 – 0
Gerritse, Y.A.J. (Youri) 1973 Plasman, P.J. (Jan) 1613 ½ – ½
Haast, R. (Rob) 1841 Viering, M.L.W.M. (Marc) 1936 0 – 1
Vrande van de, B. (Bram) 1682 Cruysen van der, G.C.G.M. (Geert) 1749 ½ – ½
Vennix, F.A. (Frank) 1484 Viering, W.A.L. (Wim) 1784 0 – 1
Preuter, J.C. (Carlos) 1640 Laat de, K. (Kees) 1608 1 – 0
Adriaans, M. (Marion) 1671 Akkermans, G.E.A.M. (Frits) 1673 ½ – ½
Berg van den, B. (Bart) 1668 Verhoeven, T. (Tijn) 1650 1 – 0
Gemiddelde Rating: 1735 Gemiddelde Rating: 1705 4½-3½
Categorieën: KiNG 2

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.