Afgelopen zondag was het weer raak, een 7e plek voor onze mannen dankzij MartJan en vooruit Johan Derksen. Al hadden we met 16 koningen een stevige bezetting!

Voor de link naar de eindstand, individue resultaten en partijen verwijs ik je graag naar:
Zondagavond Team Battle

Tijd voor wat diagrammen van onze mannen, wie stonden er vanavond nu op in de race naar plek 7?

Allereerst hebben we Johan Derksen aka Twan Burg, die elke week zijn potjes mee draait en vaker wel dan niet topscoorder is, 3 diagrammen voor deze man.

We hadden een zoom call en ik keek live naar deze partij, waarop Twan 1 zet voor deze stelling zegt:

O lekker…ik dreig Pf5…Arthur Pijpers speelt Dd5 en het gaat ongeveer zo: O wacht nu is het nog beter Pf5 en dan? Wacht: LxLh6 Pxe7+ K weg PxD Lxd P5xD en gezonde pion meer (lees het snel want zo werd het ook gesproken)….Twan voert Pf5 uit en zegt…hmmm mss nog niet zo duidelijk na b5….anyhows, lekker zetje en Arthur knakte snel in deze stelling

 

Twan had enkele rondes daarvoor de volgende stelling op het bord met zwart tegen Sjoerd:

Technisch gewonnen, maar met 26sec en geen increment is het toch even werken, niet voor onze Twan, precies 50 (!) zetten later en met 5 sec op de klok staat Sjoerd mat.

Koen Haast had een middagsessie gehad met Joris Broekmeulen onder het genot van witte wijn, rode wijn en bokbier, kwam een half uurtje verlaat binnen, maar schraapte toch veel bij elkaar.

Tegen Sekandar werd het nut van premove aangetoond, Sekandar zal gedacht hebben standaard Panov, ik premove Db3…na LxPf3/Lxd5 gaf hij op.

Mark Haast speelt ook elke week wel wat effectieve potjes mee, potje of 6, puntje of 24 en klaar. 2 solide matjes van onze IM.

De voorzitter is er ook elke week bij en leverde de volgende bijna studie af, met Kh2 g6 b5 h5 mat werd een soepel puntje behaald.

Onze Frank Lambregts is er elke week bij en toonde hier de kracht van defense omzetten naar offense….h5! Wit besloot enigzins laks tot Dd5 en toen bleek dat veld op g4 ineens gedekt te zijn.

Dan onze nieuwe man MartJan (our msytery man/girl). Die er vandaag ook lekker op los scoorde, wie weet zien we hem binnenkort zelfs in een zoomcall, hij pakte 2 toch niet de minste scalpen.

Eerst besloot Edwin van Haastert in deze stelling tot het rustige maar niet zo goed ….Dd7

Daarna verzon hij tegen Tricks ook een nare truc..met g2

Tricks dacht dat de koers al gelopen was, maar kwam na Lxg2? toch van een koude kermis thuis.

Ook eigenlijk elke week present, TheSchout, betrouwbaar als een huis, degelijk, leuk maar vindt dan maar eens een leuk diagram, jullie moet en het met deze doen, wit finished.

Zelfde voor onze Ruben, elke week plichtsgetrouw aanwezig, met zware potten hier en daar met soms een vleugje vernuft. Daarnaast verrijkt hij de zoomcall met veel nuttigs.

De zwarte koning besloot over het bord te gaan maar vond zjin eindbestemming hier.

Konings, was ook weer aanwezig, klaagde over de drukte bij de zoomcall en haalde de top10 net niet. Hier is wel de hand van een FM te zien, subtiel, elegant en winnend.

Tb5!

Hij speelde ook tegen Thomas Willemze en zei in de chat steeds, dit kan Willemze niet zijn, hij heeft nog geen goede zet gedaan. Frans deed heel veel goede zetten in deze partij, maar zo zie je maar, 1 slechte kan je fataal zijn.

Db5 en je hoeft geen IM te zijn om hier van te profiteren.

 

Rob Haast, pakte met Max een hele mooie scalp, hij herhaalde profesioneel 2x zetten alvorers Max hier met g5 voor de winst ging, die zat erin, maar niet voor hem.

 

Bert van de Barg ook elke week aanwezig, zijn creativiteit kent geen grenzen maar soms wordt hij gestopt door de limieten van het schaakspel, zonde anders was hij allang GM geweest.

Hier een vleugje van zijn briljantie, hoezo Dh1? De1! Esthetisch mooier idd

 

Cees Ijzermans begon traumatisch met 5 nederlagen een nederlaag tegen koekenbakker is ook niet relaxt natuurlijk.

Lekker matje hoor!

 

Onze Justin pakte ook zijn potje mee en vloerde hier Floris van Assendelft, of vloerde die zich zelf na Lc5?

Na tikken tikken d6 was Tb6 in ieder geval verliezend.

 

Vanavond speelde hij 1 partij Eric de Moor, getiteld: AnneV – DeMoordenaar, was halloween al geweest?

Met Pc2 leek de moordenaar op weg naar een simpel puntje, maar AnneV vocht voor zijn leven, kwam een paar keer bovendrijven maar miste helaas voor hem toch wat longinhoud.

 

Dan komen we bij DonBarzini uit, onze Bob Jansen. Laten we wel zijn voor hem is de zoomcall opgezet. Bob begon met ,5 uit 8 en kwam daarbij nog goed weg. Normaal is het dan handdoek en ring, maar dankzij de zoomcall de motiviatie van iedereen die als 1 man schreeuwde: There is only one Barzini, krabbelde onze Bob op en werd gedeeld topscoorder van het team. Wat een elegantie, wat een klasse. Als je een zwak hart hebt zou ik zeggen speel zijn partijen niet na en anders, sja ook niet zou ik zeggen.

 

Ik deed ook maar weer mee en harkte mijn puntjes bij elkaar, hier wel een geinige tegen Tom Piceu.

Subtiel speelde ik hier La8 om na e5 Pd5 Pg5 h6 met Pxf7 geconfronteerd te worden. Wat een chaos wat een ellende. Middels PxLc3 Dxd4+ Dxe5 was ik wonderbaarlijk genoeg op tijd om het droog te houden en er met een overwinning vandoor te gaan.

 

Het bleef nog langs onrustig in de zoom call, Ruben voor de feitjes, Frank voor de wijsheid, Konings als afgeleide, Jansen als leider, Biemans ging naar bed en ik, ik zag dat het goed was!

Ziet u allen volgende week zondag weer!

 

Categorieën: Online

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.