Afgelopen vrijdag heeft KiNG de halve finale weten te bereiken van de NBSB-beker na een klinkende en misschien wat makkelijke overwinning op HSC. Waar eerder dit seizoen voor de avondcompetitie nog 2-2 gelijk werd gespeeld door KiNG A, ging het bekerteam al na zo’n 1,5 uur door naar de halve finale. Hoe kan het nou dat het nu zo soepel ging zult u denken? Uw verslaggever heeft hier hele duidelijke antwoorden voor

  1. Schouten als teamcaptain kent zijn spelers. Zijn KiNG-DNA straalt gewoon rechtstreeks door naar zijn spelers, wat gegarandeerd punten oplevert. IM Haast probeert dit ook bij KiNG A, maar zoals u weet heeft deze man nog een hoop te leren. Alleen met twee van die grote letters ken je natuurlijk nog niet het begrip KiNG.
  2. Robbie, Robbie, Robbie, Robbieeee!! Oehoehoehoe!! Deze man is onverslaanbaar dit seizoen, pakt de een na de ander stevig aan en mag zich gaan klaar maken voor de WK-match tegen Carlsen.
  3. Een prachtige speciaalbier avond die was ingelast bij Boulevard. Dat moet je onze mannen niet al te vaak vertellen.

Maar hoe verliepen de partijen nou eigenlijk?

Jordy mocht op bord 2 zijn kunsten laten zien. Een partij is er nooit echt gespeeld, gezien zijn tegenstander voornamelijk van zichzelf verloor. Na 8 zetten kon zwart al opgeven, al spartelde hij nog even. Het dubbele aantal zetten werd nog bereikt, maar toen was het toch echt 1-0.

Frans pakte als 2e het punt en stelde daarmee de halve finale plek zeker. Een sterke partij van onze nestor, waarbij hij schijnbaar zijn tegenstander nog heel even hoop gaf toen hij niet meteen de genadeklap uitdeelde. Zijn tegenstander pakte deze kans echter niet en het was dus alsnog meteen gedaan. Maar goed, we kennen allemaal FM Frans KiNGs en ook met wat tegen kansen voor zijn tegenstander was het punt allang een feit geweest. 2-0.

Waar Jordy en Frans met de gezellige gasten uit Helmond allang aan het bier zaten, kwam Rob ook eens het café ingelopen. Waar de stelling lang gelijk leek te zijn, deed hier welbekend gast van KiNG, Johan Wuijts, een poging tot een vol punt. Deze poging leek echter een zeer goede verliespoging. Rob strafte dit resoluut af en wist ons daarmee op een 3-0 te zetten.

En ja dan onze enige echte IM Mark Haast. Waar hij voor de avondcompetitie match in een zeer vermakelijke en spannende partij nog wist te winnen van Jerzy Cebula, ging het hem deze keer wat minder af. Lange tijd stond Mark slecht tot verloren, maar werd de winst niet gevonden door zijn tegenstander. Het bijpassende remise aanbod van Mark werd (gelukkig voor Mark) ook nog geaccepteerd. Hiermee ontsnapte hij aan een nederlaag. Eindstand: 3,5-0,5.

Supporters Eric van Dongen en Bram van de Vrande arriveerde niet veel later om de overwinning mee te vieren. Bob Jansen kwam ons vervolgens ook nog eens vergezellen en mededelen dat KiNG B nog steeds aan kop ging! Allemaal nieuwe speciaalbieren die aanwezig waren bij Boulevard (en schijnbaar in de weg stonden) werden massaal genuttigd. Sociaal als we zijn hielpen wij gewoon met ruimte maken in de koelkast.

Het was weer een gezellige avond!