Op zaterdag 7 maart bleek KiNG 2 niet in staat om de opwaartse lijn, die de Submarine had ingezet, voort te zetten. Een door griep geteisterde versie van Colijn’s sterrenensemble bleek niet opgewassen tegen een uitermate solide EGS 1: 2,5-5,5.

Voor de wedstrijd vroeg de teamleider aan sterspeler de Veth junior waarom hij in de avondcompetitie wel continu weet te presteren, maar het in de zaterdagcompetitie tot op heden zacht gezegd stroef loopt. Zijn antwoord liep niets aan onduidelijkheid over: ‘Op zaterdag beginnen we gewoon te vroeg. Hoe kan de KNSB nou verwachten dat ik om 1 uur ’s middags vlijmscherp ben?! Niet normaal gewoon. Ik ga binnen het KiNG bestuur een motie indienen om het startschot minstens 4 uur later te lossen!’ Dat Bo niet geheel wakker was tijdens zijn partij, werd op bord 2 door Thomas Kools uitgebuit. Op zet 5 gaf Bo een stuk cadeau en niet veel later werd de klok stilgezet.

Op het moment dat Bo afdroop, volgde sterspeler de Veth senior het slechte voorbeeld van zoonlief. Hij ging de boot in tegen Arthur Kuszelewski op bord 8. Gevraagd naar een reactie liet de nestor van het team weten: ‘Dan ga ik ervan uit dat ik een makkelijke partij tegemoed ga in het KiNG 1, krijg ik de avond van tevoren een belletje of ik toch niet in het tweede team wil spelen. Dan ben ik natuurlijk helemaal van mijn à propos.’ Het beloofde een sombere middag te worden.

Op die sombere middag was er toch een zonnestraal te zien. Die zonnestraal wordt ook wel het grootste talent van de familie Haast genoemd. Rob, beter bekend als de Dreun van Dongen kwam als winnaar uit de bus in zijn partij met Bart Plasmans. Sterspeler Rob zijn reactie: ‘Ik ben het creatieve genie van dit team. Schakers die de bus parkeren heb ik niet zoveel mee. Al mijn zetten klopten gewoon als een bus.’

Bart van den Berg, ook wel Bert van den Barg genoemd, kon in zijn rentree na een kleine periode van absentie geen potten breken. Jasper Kools bleek te sterk voor sterspeler Bart, die overigens sinds deze partij niet meer bij de zwaargewichten van KiNG 2 hoort. ‘Laten we er maar niet te veel woorden aan vuilmaken, snapte.’ klonk de duidelijke reactie.

Voorzitter en sterspeler Erik Biemans was erop gebrand zijn perfecte 5 uit 5 score voort te zetten. Tegenstander Robin Verhoeven dwarsboomde de scoringsdrift van onze topscorer en wist hem op remise te houden. ‘Kom ik helemaal vanuit mijn safe zone naar dat Coronahol in Tilburg, en ga ik niet eens met een punt terug naar huis. Ik ben erg teleurgesteld.’ 

De gifbeker was nog niet leeg. Sterspeler Bram van de Vrande werd door Capitan Colijn op het eerste bord gezet vanwege zijn eerdere uitmuntende prestatie op dit bord. Dat succesverhalen uit het verleden in de toekomst niet altijd gecontinueerd worden, bleek. Ard van Beek was net iets handiger in een toreneindspel. ‘Dit was de enige wedstrijd die ik voor het seizoen met rood had omcirkeld. Dit moest de pot worden, hier moest alles samenkomen. Ik ben ontroostbaar’. 

Bij een 1,5-4,5 tussenstand voor de bezoekers was het pleit al beslecht, de punten gingen mee naar Goirle. Teamcaptain Erik-Jan Colijn zag in het middenspel door de bomen het bos niet meer en behaalde de 40 zetten in een potremise eindspel. Tegenstander Bram van Huygevoort produceerde op zet 41 echter een fabelachtige blunder waardoor Colijn zwijnde en een punt bijschreef voor het genootschap.

Op dat moment was alleen sterspeler Ruben Hooghwerff nog bezig. Deze keek al sinds de opening tegen een stelling aan met een stuk minder. Tegenstander Alex van Lanen bleef koel en wist een extra punt bij de schrijven voor de Goirlenaren. ‘Dat ken toch niet joh! Soms ken ik er gewoon echt geen hout van. Ik heb tegenwoordig altijd maar handschoenen bij, want mijn stukken durfde ik niet aan te raken. Zo lelijk waren ze!’

Eindstand 2,5-5,5. De theoretische titelaspiraties voor de Submarine zijn weer in de ijskast gezet. In de drie resterende potten zal er enkel voor de eer van SG KiNG gespeeld worden.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.