Ergens verscholen in de diepe valleien van Limburg, waar zelfs het mobiele netwerk soms te wensen overlaat, vond een schaakduel plaats dat de annalen van KiNG 1 nog lang zal sieren.

Op bord 3 voerde Jordy het witte leger aan tegenover Fabian Miesen (2183). Jordy wist een kleine stellingsvoordeel van +0.3 te bemachtigen. Nu, volgens bepaalde bronnen zou dit soort voordeel voldoende moeten zijn voor een overwinning, toch? Ondanks de optimistische kijk mondde de partij uit in een remise. De fijnzinnigheden van het schaken zijn soms moeilijk te begrijpen, ook voor ingewijden.

Luc stond op bord 6 tegenover Luc Zimmermann (2065). Toen de klok van Zimmermann gevaarlijk begon te tikken met nog slechts 20 minuten voor 20 zetten, greep hij de kans om remise aan te bieden. Onze eigen Cees, wellicht medelevend, nam het aanbod aan.

Op bord 5 schaakte Mark Clijsen tegen Ynze Mengerink (2074). In een evenwichtige stelling, waar beide spelers hun kansen verkenden, wist Mark een solide remise te behalen. Al voelde het team dat er wellicht meer in had gezeten.

Op het onheilspellende bord 4 stonden Eric de Moor en Laurin Perkampus (2031) tegenover elkaar, als titanen in een tijdloos schaakduel. Laurin, gevangen in een moment van schaakvertwijfeling, offerde in een fatale hersenspinsel zijn toren aan het lot. Eric, ongetwijfeld overspoeld door een mengeling van verbazing en gretigheid, greep de toren met beide handen aan. Maar in de schaduwen van het schaakbord, waar het licht van logica soms vervaagt, kwam hij erachter dat zelfs na 5 uur intens spelen, het spel nog steeds gruwelijke trucs en wendingen kan bevatten. Zo eindigde dit epos in een remise, een stille ode aan de grillige, ongrijpbare geest van het schaken. Wat een hartverscheurend, maar o zo fascinerend spel.

Nu, voor het pièce de résistance, stapte Marcel Winkels (1915) met een glinstering van overmoed in zijn ogen naar voren, denkend dat hij onze Erik-Jan kon verslaan. Marcel zette een sterke aanval op, maar de tafels draaiden toen hij een eenvoudige mat in twee over het hoofd zag. Erik-Jan, als een echte schaakmaestro, greep zijn kans en werd onofficieel gekroond tot onze ‘Man of the Match’. Wat een legende.

Onze strateeg Bram, op bord 2, had geen kind aan Luisa Bashylina (2173), de nieuwste ster van Zuid Limburg 2. Met een schijnbaar moeiteloze elegantie voerde Bram zijn stukken naar de overwinning.

Mark Haast, op bord 1, speelde een masterclass schaak tegen Borna Mohammadi Nia (2116). Op zijn slippers demonstreerde hij de dominantie van een loper over een paard. We zagen vandaag weer waarom hij de titel Internationaal Meester draagt.

Afsluitend hadden we Alik op bord 7, die het opnam tegen Ruud Lemmers (2039). Ondanks Alik’s befaamde eindspelvaardigheden, wist Ruud met een paardvoordeel het eindspel naar zijn hand te zetten. Alik, die tot het laatste moment strijdvaardig was, moest uiteindelijk toch het hoofd buigen.

*Uitslagen:*

Bord 1: Mark Haast (2375) – Borna Mohammadi Nia (2116) 1-0
Bord 2: Bram (2183) – Luisa Bashylina (2173) 1-0
Bord 3: Jordy (2161) – Fabian Miesen (2183) ½-½
Bord 4: Eric (2080) – Laurin Perkampus (2031) ½-½
Bord 5: Mark Clijsen (2104) – Ynze Mengerink (2074) ½-½
Bord 6: Cees (2125) – Luc Zimmermann (2065) ½-½
Bord 7: Alik (2301) – Ruud Lemmers (2039) 0-1
Bord 8: Erik-Jan (2001) – Marcel Winkels (1915) 1-0

Na deze epische slag in het zuiden van het land, keerden we met een 5-3 overwinning huiswaarts. Zo’n lange rit, zo’n intense strijd – we hebben ongetwijfeld een rondje vrij verdiend!

Zie hier een linkje naar het verslag uit Klumme: ZL2 begint met nederlaag, KiNG uit Tilburg te sterk – SV Voerendaal

Categorieën: Algemeen

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.