-Want nadenken over je zetten is zo 2014!

 

Wie aan KiNG denkt die denkt aan het Lightning toernooi. Een perfecte symbiose tussen vereniging en evenement. De reden dat yin en yang bestaan. Eerste kind van Erik Biemans. Kostenpost door verloren stukken en kapotte klokken. Maar dat is het allemaal waard als je het geluk in de ogen van de organisatie ziet! Alhoewel het NK Lightning al langer bestaat heeft KiNG het op zich genomen om dit toernooi nieuw leven in te blazen. Dit alles was nooit mogelijk zonder onze sponsoren (groot en klein), organisatie en vrijwilligers! Waarvoor ook nogmaals via deze weg onze dank.

Carlsen ten einde raad nadat hij weer geen wildcard heeft gekregen voor het NK Lightning

 

Jaarlijks organiseren wij dus dat bliksemschaak toernooi en dat doen wij in het schitterende Willem II stadion. Een fantastische locatie voor een fantastisch toernooi dat al jaren door Erik in goede banen wordt geleid. Loek van Wely gaf zijn zegen aan ons toernooi en was het eerste jaar niet alleen ambassadeur maar ook de eindwinnaar! Tilburger. Schaakgod. Winnaar.

We kunnen nu wel stellen dat we de kinderziektes uit het indelingssysteem hebben gekregen en dat we na iedere editie iets wijzer zijn geworden. We organiseren dit jaar het NK Lightning voor de 5e keer en Anish Giri gaat proberen om dit toptoernooi naar zich toe te trekken. Dan dient hij wel af te rekenen met erkende kanonnen als John van de Laar, Jose Antonio Alonso, Youri Gerritse, Jan Poppelaars en Amr Wazzan. De laatstgenoemde is trouwens een connaisseur van de Popov-variant in de gesloten Tchecherev. Giri was gewaarschuwd.

 

Epishin: ‘I will crush Robin like Mother Russia crushes Freedom!

Ieder jaar kent ook zijn mindere momenten. Zo kon Vladimir Epishin het niet zo goed hebben dat Robin Swinkels van hem won. Nu is Vladimir daarin niet de enige maar om in woord en gebaar zo te fulmineren tegen de toernooidirecteur is ‘not done’. Vrijwilligers Cora en Kimberley Oostvogels besloten om hun naambordjes om te ruilen en tot de dag van vandaag kunnen we ze nog steeds niet uit elkaar houden. En wat te denken van Oppervoorzitter Jansen die niet wist of hij nou een Lada of een Lexus aan moest schaffen. Die arme man heeft heel de dag met de ziel onder zijn arm rondgelopen op de King-side!

Jacobs en Biemans verdelen de poet voor het 4e jaar op rij en geen haan die er naar kraait.

Categorieën: NK Lightning