Normaal houdt SG KiNG zich verre van politieke aangelegenheden, maar voor deze keer maken we een uitzondering. Op 20 maart mogen we weer naar de stembus. En het past hier om een (dwingend) stemadvies te plaatsen, want ons schaakgenie, wereldverbeteraar, en lid van het eerste uur, Fons van Leersum, staat op een verkiesbare plaats!

 

Gevraagd naar zijn belangrijkste speerpunten, zegt Fons:

“Ik heb er vier uitgelicht, speciaal voor SG KiNG. Allereerst, meer schaak op school. Ten tweede, schaak terug in het basispakket en als derde meer schaak op straat. Als vierde en laatste, een beter schaak begint bij jezelf.“

 

Ben je daarmee niet een beetje een one-issuepartij?

“Of ik daarmee niet een beetje een ‘one-issuepartij’ ben? Ik heb zoveel issues, als ik er maar één had, dan was ik een tevreden man.”

 

Waar stemmen we woensdag nou precies voor Fons?

“Woensdag stemmen is heel belangrijk. Iedereen moet gaan stemmen. Als je niet gaat stemmen ben je een dief van je eigen democratie. We stemmen namelijk voor iets van de provincie en het waterschapsdingetje. Of zoiets.”

 

Hoe ver reikt je politieke ambitie, Fons?

“Dit is maar een eerste stap. Hierna wil ik me kandideren voor de Tweede Kamer, dan voor het koningschap van Nederland, en als laatste zou ik graag president van de Verenigde Staten van Amerika willen worden. Als Trump het kan, moet ik het zeker kunnen.”

 

Inmiddels wordt je ook genoemd als kandidaat-praeses van SG KiNG, als opvolger van de weledele heer E.Biemans. Kloppen deze geruchten?

“Dat zou een hele eer zijn. Wanneer is die ALV? En zijn daar nog steeds gratis worstjes?”

Categorieën: Algemeen