Het zit er weer op. Negen avonden snelschaken, tien potjes per keer. Bloed, zweet en tranen. Bier, muziek en bitterballen. Gezelligheid staat voorop bij KiNG. Aan het einde van het seizoen hebben we dan ook twee echte winnaars: Bertje van den Barg en Rick van Loy! Gefeliciteerd heren, jullie zijn de enige die alle 90 partijen hebben meegespeeld.  Daarna kan het natuurlijk alleen maar bargafwaarts gaan.

Dat neemt niet weg dat er de laatste avond fel werd gestreden voor een top drie klassering in het eindklassement. Top drie, top drie… Eigenlijk was het alleen nog maar spannend wie er tweede en derde zouden worden. Net als de afgelopen twee seizoenen was TricksOnly oppermachtig. Zonder de laatste avond te spelen is Stefan Kuipers voor de derde keer op rij gekroond tot Night KiNG!

Wie zijn er dan tweede en derde geworden? Daar moest nog om geschaakt worden. Bij afwezigheid van Tricks kon het natuurlijk alle kanten opgaan. Een ronde voor het einde stond Stefan Colijn een halfje los, maar hij kwam in de slotronde niet verder dan remise tegen Bram van den Berg. Mark Timmermans, David van Kerkhof en Brent Burg wonnen wel, waardoor er aan het einde van de avond vier winnaars op het podium stonden. Wie ging er dan met de knikkers vandoor? BeepBeepImAJeep! Hij had de meeste weerstandspunten.

Stefan mocht de tweede prijs in ontvangst nemen, en David werd derde (op PS?!).

Verder waren er natuurlijk ook weer ratingprijzen te verdelen. Jasper Kools, Maarten Smit en Martien van der Meijden speelden voor het eerst mee bij KiNG (welkom!) en twee van de drie vielen meteen in de prijzen. Martien van der Meijden ging aan de haal met de ratingprijs onder 2100, en Jasper Kools legde met een flinke plusscore beslag op de ratingprijs onder 1850.

Wat betekende dit voor het eindklassement? Stefan Colijn maakte het niet al te spannend. Hij werd keurig tweede, met twee punten voorsprong op Mark. Mark wist door zijn goede score de laatste avond de derde plek over te nemen van Mark, terwijl Mark ook nog van de vierde plaats werd verdrongen door Mark. Misschien dat de eindstand het een en ander verduidelijkt:

Op plek 8 en 13 zijn de gelukkigen van de klassementsprijzen onder 2100 en 1850 te vinden. Eric (remise?) de Moor en Ruben Hooghwerff, twee graag geziene gasten bij KiNG, hebben hiermee een (dubbel)lidmaatschap verdiend. We hopen ze volgend jaar dan ook weer terug te zien bij KiNG, net als jij! En vind je dat nou allemaal wat lang duren? Schrijf je dan in voor het NK Lightning op 15 juni, in het Willem II stadion te Tilburg. Tot dan!

 

Categorieën: KiNG's Nights