Op vrijdagavond 18 maart werden we van harte welkom geheten door de barman van de boomtak. Om ons nog wat meer in onze concentratie te laten komen, ging de tv nog een paar tandjes harder toen we eenmaal begonnen waren.

Wie hier in ieder geval geen last van had, was onze nieuwe vice voorzitter van de club. Bart kreeg een stelling op het bord waar wij normale stervelingen alleen maar van kunnen dromen.

Offertje hier en daar, en opeens een aanval op de koningsstelling waar je u tegen zegt. Dit kan je wel aan Bart over laten. En binnen de kortste keren stonden we al met 1-0 voor.

Nu was het de taak aan de rest van het team om de punten over de streep te trekken.

Op bord 1 werd als eerste de vredespijp gerookt. Mark bouwde zijn stelling rustig op met zwart. En nadat er op bord 2 al een keer het woord remise voorbij was gekomen, begon het bij Mark ook te kriebelen. In een gelijke stelling werd remise overeengekomen. En Mark had toen al goed ingeschat dat het op de andere twee borden wel goed zou komen.

Op bord 2 werd snel daarna ook remise overeengekomen. Rob kreeg het Frans tegen zich. Zijn tegenstander stond optisch wat beter, maar kon niet zo heel veel bereiken. Nadat er in een paar zetten bijna alle zware stukken geruild werden en alleen een paar pionnen, en voor ieder een loper over bleef, was het snel klaar.

En dan snel door naar bord 3, waar Roel met zwart de trucjes van zijn tegenstander probeerde te neutraliseren. Het leek even of de tegenstander van Roel een mooie truc had ingebouwd en hierdoor een kwaliteit zou gaan winnen. Maar niets bleek minder waar, Roel zag een mooie pionzet die alle problemen oplosten. Hierna werd er nog even doorgespeeld, maar al snel werd de strijd gestaakt en remise overeengekomen.

Door deze mooie overwinning op de raadsheer zijn we weer een plekje gestegen, hopelijk kunnen we deze vorm doortrekken naar onze volgende wedstrijden!

Gelukkig waren we een beetje optijd klaar, en konden we gezellig met zijn allen nog een biertje drinken. Onze vice voorzitter, zou onze vice voorzitter niet zijn als die aan het einde van de avond aan de barman zou vragen of hij het ook wel leuk had gehad. Tot onze aller verbazing was dit het geval en mochten we gelijk de toko verlaten.

Dan rest mij nog om de raadsheer te bedanken voor de leuke pot en tot een volgende keer!


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.