SG KiNG

Schaakgenootschap KiNG is opgericht als aanvulling op het huidige bestaande schaakaanbod. KiNG zoekt nieuwe manieren om schaken aantrekkelijker te maken en een bredere doelgroep te bereiken. Niet iedereen heeft zin om traditionele, lange partijen te spelen. Schakers kunnen bij Schaakgenootschap KiNG op flexibele, laagdrempelige basis komen schaken zonder dat ze per se lid hoeven te zijn. Schakers hoeven zich niet van tevoren aan te melden en men hoeft zich aan het begin van het seizoen niet vast te leggen voor een vast aantal avonden.

We willen aanvullend zijn aan het huidige aanbod. Immers, lange partijen schaken, kan men op vele plekken op vele avonden in Brabant. Daarom richten we ons op schaakactiviteiten die op dit moment niet frequent worden aangeboden, zoals snelschaken, simultaan, Masterclasses en last but not least het Nederlands Kampioenschap Lightning Chess. De basis van Schaakgenootschap KiNG ligt bij de snelschaakcompetitie eens per maand. Dit alles zien we graag in een goede mix van ontspanning en prestatie.

Hoe is SG KiNG ontstaan?

Schaakgenootschap KiNG is opgericht door vier vrienden (Bo, Bob, Erik en Jos) met allen een passie voor het schaakspel. We kennen elkaar al een hele tijd van verschillende (jeugd)schaaktoernooien in Brabant. We hadden het idee dat er in het huidige schaakaanbod nog iets miste en zijn vanaf dat punt bij elkaar gekomen om een aanvulling op het huidige schaakaanbod op te richten. Onze passie voor het schaakspel uit zich niet zozeer in het spelen van traditionele schaakpartijen en toernooien, maar meer in alternatieve vormen en tempo’s zoals snelschaken, lightning chess en simultaans. Daaruit is het idee ontstaan om een schaakgenootschap op te richten die niet-traditionele schaakactiviteiten gaat organiseren.

Speelruimte

Boulevard Café
Noordstraat 51 (schuin tegenover het station)
5038 EG Tilburg
www.boulevard-cafe.nl
013 544 5016

KNSB-nummer
1799