Na de vorige ronde was ik vanwege het onnodige verlies tegen De Raadsheer B troosteloos. Behalve Bram speelde iedereen enorm slecht. Christ en ik overwogen in de auto op weg naar huis zelfs met schaken te stoppen en alles waar wij nog een herinnering aan hadden ritueel te verbranden. Enkele sessies bij een haptonoom waren nodig om de rug te rechten voor de laatste match van het seizoen tegen ESV Rode Lopers A. Met diens hulp zijn nog niet geuite gevoelens en emoties ontdekt, geaccepteerd en verwerkt.

Het zat echter niet mee. De match was namelijk op vrijdag de 13e  (mei) en dat hebben we vooraf geweten ook. Dertien gaat over de perfectie heen en staat dus voor ongeluk. Denk ook maar aan uitdrukkingen als ‘dertien in een dozijn’ of ’12 steden of beroepen/ambachten en 13 ongelukken’. Bij het laatste avondmaal, de avond voor de kruisiging van Jezus, waren ook 13 mensen aanwezig. Ongeluk dus! Onze kopman Bram moest op de speeldag afhaken wegens ziekte. Beterschap Bram! Een invaller was er gewoonweg niet. Zelfs de externe competitieleider van KiNG in de persoon van Ruben Hooghwerff lukte het niet om een invaller/reserve te ritselen. Een grote schande voor een club als KiNG! Je staat immers echt voor Jan met de korte achternaam. Een serieus punt voor de eerstvolgende ALV. In de match tegen de ESV Rode Lopers A stonden we dus direct al een bordpunt achter.

Het was allemaal te doen in het Wijkcentrum Dommelbergen in Oosterhout. De deur van de schaakzaal (zie foto hieronder) voorspelde in ieder geval niet veel goeds. Een deur met een onheilspellende tekst en zelfs géén deurklink. Het lukte uiteindelijk om met de nodige moeite toch binnen te komen en na het nuttigen van een kop zwarte koffie (als doping)  te beginnen.

Hieronder dan het verslag van de match in chronologische volgorde. De Queen in ons team, in de persoon van Dewi Vermeulen,  had vooraf al te kennen gegeven dat we gewoon alle drie maar vol voor de winst moesten gaan. Onze opdracht was helder en duidelijk! Ikzelf speelde op bord 2 met zwart tegen Elof Henckens (13 jaar), volgens velen een toptalent. Je moet alleen in een normale partij niet gaan schwindelen alsof je online speelt. Noem het jeugdige overmoed. Uiteindelijk ging hij schaakmat midden op het bord. Tussenstand 1-1. Er was na mijn partij overigens nog een vervelend voorval. De vader van Elolf, maakte zijn zoon tijdens de analyse op een onfatsoenlijke manier verwijten over zijn spel, waarop ik de analyse direct heb afgebroken. Doe in het vervolg alsjeblieft normaal zeg en vooral tegen je eigen kind!

Christ de Veth speelde op bord 3 met wit tegen Martin Paans. Martin offerde een loper tegen twee pionnen. Dat was echter niet goed genoeg. Christ profiteerde optimaal en hij kwam uiteindelijk diezelfde loper voor. Na het afruilen van wat stukken bleef er een gewonnen eindspel over. Een eindspel waar Martin niet aan wilde beginnen en zich sportief gewonnen gaf.  Tussenstand: 1-2 in het voordeel van KiNG D.

Het kwam nu op Queen Dewi aan. Dewi speelde op bord 1 met wit tegen Lars van Wageningen, één van de drijvende krachten bij ESV Rode Lopers. De opening en het middenspel waren optisch voor Dewi. In het eindspel was schaakmat voor Lars onafwendbaar en capituleerde hij zonder omwegen. Tussenstand: 1-3. De opdracht van Queen Dewi was geslaagd. KiNG D wint!

De competitie zit er op! In de eindstand is KiNG D als tweede geëindigd. Op zich geen slechte prestatie. Volgend seizoen maar eens kijken of promotie naar een hogere klasse mogelijk is.

De bemanning van KiNG D feliciteert KiNG A met het kampioenschap in de hoofdklasse van de NBSB en KiNG 1 met het kampioenschap in klasse 3G van de KNSB én de promotie naar de tweede klasse. Trots op KiNG!


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.