Wat is er erger dan een verslag te schrijven van een wedstrijd die niet  is doorgegaan? Deze hele week was ik geschokt omdat er iets mis was met onze rechtstaat. De cijfers stegen ook, niks nieuws want mijn ouders wilden altijd al dat mijn cijfers zouden stijgen. “Lik op stuk” weer geen regeerakkoord, negeren is vooruitzien.

We gaan ons dus richten op de prachtige partijen die niet gespeeld zijn. Voor het realiteitsgehalte vond ik de naam van onze tegenstander. ODI 2, het reservevlaggenschip van Onze Denk Illusies. De prachtige naam van een tegenstander die de teleurstelling begrijpt van de net niet gespeelde zetten. Ik zocht de vestigingsplaats van schaakclub ODI, dat bleek Workum in Friesland (redactie: Uden) te zijn. Logisch dat de wedstrijd zaterdag niet door gaat, want er komt natte sneeuw. Natte sneeuw is in Friesland het signaal voor de rayonhoofden. Daar snappen ze dat de dingen die niet doorgaan oneindig veel belangrijker zijn.

De belangrijkste partij die ooit gespeeld is, is de Veluwse gambietoffervariant. Deze partij stamt uit het Speulderbos nabij Garderen. Duistere krachten leidden tot bizarre gebeurtenissen. 1Pf3 d5 2 b3 c5 3  e4 dxe4 4 Pe5 Dd4 5 Lb2  Dxb2 6 Pc3 ….. de zwartspeler begon hevig te trillen. Angst overviel hem en witte gedaanten kwamen geruisloos maar onafwendbaar dichterbij. De onbekende zwartspeler vluchtte weg. Later vond men in het Speulderbos een verkoolde dame. Forensisch onderzoek toonde aan dat het waarschijnlijk om de dame op b2 ging. Er restten nog drie partijen die ook niet gespeeld zijn. Hoewel het stuk voor stuk prachtige partijen waren heb ik de notaties niet mogen ontvangen. SG King 3 is hecht, er heerst consensus en teamgeest.

Men zegt dat de schaakbaarheid van de samenleving is afgenomen door het jojobeleid van onze demissionaire regering. Niets is minder waar voor SG  King 3. Omhoog en vooruit blijven kijken is ons devies.

Nog een fijne zondag!

Toon Mentink


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.